auto-jan-auto-uitlezen

Auto uitlezen

U heeft problemen met uw auto en/of er branden storing lampjes op uw dashboard ! Dit is geen probleem voor Auto-Jan. Vraag in de garage meer informatie aan Jan over het uitlezen van uw auto.

Meer informatie
auto-jan.nl, olie verversen, dasboardlampje brand, APK ijmuiden

Olie lampje – Auto uitlezen

Het kan zijn dat bijvoorbeeld u olie lampje blijft branden. Neem direct contact met ons op als dit gebeurt.

auto-jan.nl, olie verversen, dasboardlampje brand, APK ijmuiden, accu vervangen

Accu lampje – Auto uitlezen

Als het lampje van uw accu begint te branden kunnen er een aantal zaken mis zijn. In de meeste gevallen is enkel de accu defect. Voor snel een nieuwe accu bent u bij Auto-Jan uit ijmuiden aan het goede adres! Wij vervangen u accu snel, zodat u weer verder kunt.

auto-jan.nl, olie verversen, dasboardlampje brand, APK ijmuiden, accu vervangen, handrem

Handrem Lampje – Auto uitlezen

Als er overige lampjes branden zoals het lampje van uw handrem is het verstandig om uw auto uit te laten lezen door AUTO-JAN uit ijmuiden. Auto-Jan adviseert u vervolgens over de reparatie over u auto.

Auto uitlezen – storing in de auto

U heeft problemen met uw auto en/of er branden storing lampjes op uw dashboard ! Dit is geen probleem voor Auto-Jan. Door de elektronica is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden. Om deze elektronica te regelen hebben de auto’s van de laatste jaren dan ook een computer aan boord, genaamd ECU (Electronic Control Unit). Deze ECU ontvangt elektrische signalen van sensoren, waarna deze input door de ECU verwerkt word. Deze verstuurd vervolgens nieuwe elektrische signalen door naar bedienbare componenten ook wel actuatoren genoemd.

Wanneer er zich problemen voordoen is het bijna niet meer te doen de storing met een multimeter en de bijbehorende elektrische schema’s op te lossen. Daarom is het handig om een bezoek te brengen in ijmuiden bij Auto-Jan.Vaker dan nodig maar vooral ook handig en wat te denken van de tijd winst om de ECU uit te lezen (diagnoseapparatuur) dit kan zijn voor een storing in het motor management maar ook bij storingen in de overige onderdelen van de auto zoals storingen in ABS Airco en zelfs als bv het lampje van de autogordel blijft branden kunt u bij Auto-Jan terecht voor een diagnose! Weet u dat u terecht kunt zonder afspraak bij Auto-Jan voor de APK? Kom langs en ontdek waar wij voor staan.

Kom langs en laat uw auto uitlezen bij AUTO-JAN.NL

Hoe werkt het auto uitlezen?

Het auto uitlezen gebeurd door middel van aansluiting van de diagnose stekker in uw auto deze is te vinden onder uw motorkap of onder uw dashboard. Het grote voordeel van het uitlezen van de ECU is dat het zoekgebied van de storing verkleind wordt. De ECU is eigenlijk niets meer dan een computer die de elektronica via clusters aanstuurt. zoals bv. bij het motor management waar de ECU zijn informatie krijgt via diverse sensoren die in de auto’s zijn toegepast. Denk hierbij aan de Lambdasensor,  gaskleppositiesensor, de MAP (druk inlaatspruitstuk), de BAP (Buitenluchtdruk)-sensor, enzovoorts.

Als er zich storingen voordoen worden deze in de meeste gevallen opgeslagen in de vorm van een storingscode. Deze storingscode word dan weer uitgelezen en gekoppeld is aan een mogelijke oorzaak of zelfs onderdeel wat niet of niet goed werkt. Vaak worden meerdere mogelijkheden van de oorzaak weergegeven maar wat wij al eerder aangaven het verkleind het zoekgebied van de storing. Hierdoor kan Auto-Jan u een goed advies op maat geven, door hoort bij de standaard service die Auto-Jan aan zijn klanten biedt.  Als uiteindelijk de oorzaak gevonden en opgelost is word de fout code in de ECU gereset/verwijderd. Het komt ook voor dat er een elektronische storing aanwezig is en dat er bij het uitlezen geen foutcodes weergegeven worden. Zo kan er bijvoorbeeld bij een BMW een nokkenaspositie sensor stuk zijn of slecht werken, met alle gevolgen van dien, en dat er tijdens het uitlezen van de ECU geen storing code zichtbaar is. Zo zit er dan ook verschil in waar u de auto uit laat lezen. Het kan zo maar zijn dat men bij bijvoorbeeld een BMW garage de storingscode niet zichtbaar heeft, terwijl wij als gespecialiseerd bedrijf in het uitlezen van ECU’s de code wel kunnen traceren. Auto uitlezen in IJmuiden auto-jan


Auto uitlezen

Laat uw auto uitlezen in IJmuiden door Auto-Jan


%

Tevredenheid