Wanneer APK keuren?

APK klaar terwijl uw wacht!


Wanneer APK keuren?

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn.  Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u  daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert  uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.  Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn. In dit artikel leest u hier meer over.

Auto-jan ijmuiden

Als uw voertuig al eerder is gekeurd


Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de APK-keuring bekijken bij Voertuiggegevens online raadplegen of u kijkt naar de datum die op het APK-keuringsrapport staat. Vóór deze datum moet het voertuig opnieuw goedgekeurd zijn.

U

Als uw voertuig niet eerder is gekeurd


Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd, dan kunt u dit schema zien wanneer het voor het eerst voor APK gekeurd moet worden. In het menu links vindt u het schema met APK keuringsfrequenties.

Wijziging brandstof


Als de brandstof van uw voertuig wijzigt, dan kan dit van invloed zijn op de APK-frequentie. Bijvoorbeeld een auto gaat van benzine naar gas, de frequentie verandert dan van 4-2-2-1 naar 3-1-1-1.

APK met onderhoudsbeurt

Wees slim en combineer een APK met een kleine of grote beurt. Wellicht kunt u dan geld besparen! Informeer bij ons in de garage naar de mogelijkheden.

Klik op onderstaande links om de andere pagina’s en informatie te lezen / bekijken m.b.t. de APK:

Wanneer APK keuren
Hoe vaak APK Keuren
Uitstel van APK-plicht
Herinnering voor APK-keuring